My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci

CV

Birgitte Alsted

Dansk komponist og violinist

“Whhoommm, siger en dør i trappeskakten i Århus Musikhus. Sssscchhh suser det under døren ind til studiet i DIEM, Dansk Institut for Elektroakustisk musik. Dørhåndtaget og nøglen til låsen, samt de heldigvis usmurte hængsler klakkede, knirkede og klagede… såvel som mesinggelænderne gav et eventyrligt kling når jeg slog på dem på vej ud…”

Den danske komponist Birgitte Alsted inspireres og fascineres af lyd og støj fra hverdagslivet, omgivelsernes implicitte musik, og udtrykkene fra den nonverbale kommunikation imellem mennesker og andre levende væsener.
I 2002 kombinerede hun Whhoommm, Sssscchhh mm. med ordene fra et brev af digteren Rilke i hendes værk “Zu Versuchen, Die Fragen”

Birgitte Alsted er en experimenterende kunstner, uddannet violinist fra DKDM med debut i 1971, og master i komposition af elektronisk musik fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2006, – men begyndte allerede sit kompositoriske virke i 1972.   Hun har for denne virksomhed modtaget adskillige priser og stipendier, bla a Statens Kunstfonds 3-årige stipendium i 1980, Børresen Prisen i 1992, Det Anckerske Legat til rejsetipendier for kunstnere i 2003, og Statens Kunstfonds 3-årige stipendium i 2006.

Uddrag af begrundelsen for dette sidste:
“Fra værker som SORGSANG II, over ZU VERSUCHEN DIE FRAGEN… og frem til idag har Birgitte Alted gennem en række elektroniske værker udviklet et personligt og raffineret lydunivers, som både interesserer og betager…”

I 2011 modtog hun komponistprisen til kvindelige komponister fra Statens Kunstfond http://www.kunst.dk/musik/artikel/birgitte-alsted-faar-aarets-komponistpris-for-kvinder/

BA spiller stadig violin, og hendes virke som musiker præger også hendes kompositioner, der ofte har dramatisk og ekspressiv karakter, og hun arbejder med akustiske instrumenter, computer og tape.

Alsteds aktiviteter er omfattende: fra alternative udtryksformer som kollektiv improvisation og komposition med børn til teater-musik, musik til moderne dans, til billedinstallationer, solo-værker, vokalmusik, kammermusik og orkestermusik.

I adskillige år har Birgitte Alsted arbejdet med multimedia performances. Dette har sat hende i gang med at arbejde med elektroakustisk musik, hvor hun specielt har været tiltrukket af computermusikkens muligheder for at manipulere med lyd, og hun har eksperimenteret med skabelsen af multifacetterede sanse-oplevelser med brug af litteratur og lyrik, dans og lysinstallationer. Samtidens og den ældre litteratur, ikke mindst fra Bibelen som et led til opsporingen af det menneskelige sinds udvikling, bidrager til Birgitte Alsteds mangefacetterede univers.
Og som en direkte følge heraf har hun som deltager i Det Jyske Musikkonservatorium’s første hold af masterstuderende i komposition af elektronisk musik aflagt eksamen heri i 2006.

Yderligere oplysninger bl a i “Dansk Kvindebiografisk Leksikon” bd 1, 2001 samt Mette Koustup Petersen: “Birgitte Alsted – en biografi – “, Københavns Universitet juli 2004

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.